É-úvonalak

Tusnádfürdõ–Apor-bástya

Hozzászollás: 4

A turistaút a fürdõtelep központjából a turisztikai irodával átellenben lévõ oldalról, a gépkocsiparkoló szélérõl indul. Érinti az Olt Szállót, majd az Akarat utcán végighaladva, bal kézrõl elhagyja a Mókus cukrászdát, a poliklinikát (a gyógyfürdõt és kezelõközpontot), a Mikes- és Apor-borvízforrásokat, és megérkezik az erdõ szélére. Itt az utcának vége szakad.

Hargitafürdõ

Hozzászollás: 6

Áthaladunk a Csipike pálya felsõ részén, majd továbbhaladva átmegyünk a Miklós pályán is. Követjük az Orottas-kráter szélét jelzõ képzeletbeli vonalat követve, északra nézve meglátjuk azt a nyerget, melyben balra (nyugatra) kell fordulnunk. A nyeregbõl a gerincvonalat követve felérünk a Kossuth-sziklákhoz, mely az útvonalnak legmagasabb pontját jelenti.

Kerek-kõ – Fehérmezõ

Hozzászollás: 4

Gyilkostó csónakkikötõjének közelébõl a 12C jelzésû mûút melletti parkolóból indul ki túraútvonalunk. Pár perc múlva a meredek oldalban elérjük a Nagyhagymás villát. A lejtõ egyre hangsúlyozottabb, majd meredek kaptatón, erdõ között mászunk fel a Gyilkos-kõ alatti tisztás kaszásházaihoz.

Juh patak – Fehérmezõ

Hozzászollás: 6

Kirándulásunkat az üdülõtelep központjából, a Gyilkostó vendéglõ közelébõl kezdjük. Elsõ szakaszaútvonalunk a Gyilkostó üdülõtelepet átszelõ 12C jelzésû mûúttal esik egybe. A vendéglõtõl az ajándékárusok bódéit megkerülõ mûúton felkapaszkodunk a tó csónakkikötõjének közelében levõ parkolóhoz.

Kis-Cohárd

Hozzászollás: 10

Kirándulásunkat az üdülõtelep turisztikai gócpontjától, a Gyilkostó vendéglõ közelébõl kezdjük. Az elsõ 200 métert a 12/C jelzésû országúton tesszük meg, majd átmegyünk a Békás folyó hídján, és a Bucur villa felé tartunk. Ez az épület a település legrégebbi üdülõje, Turistaház néven 1926-ban épült.

Időjárás


Kalendárium