É-úvonalak

Tusnádfürdõ–Apor-bástyaA turistaút a fürdõtelep központjából a turisztikai irodával átellenben lévõ oldalról, a gépkocsiparkoló szélérõl indul. Érinti az Olt Szállót, majd az Akarat utcán végighaladva, bal kézrõl elhagyja a Mókus cukrászdát, a poliklinikát (a gyógyfürdõt és kezelõközpontot), a Mikes- és Apor-borvízforrásokat, és megérkezik az erdõ szélére. Itt az utcának vége szakad. Helyét emelkedõ, kitaposott erdei ösvény váltja fel. Kb. 10 perc enyhe kapaszkodó után az eddig együtt haladó piros pont és piros keresztjelzések különválnak.

Ez utóbbi a Szent Anna-tóhoz vezet, míg a belõle balra kiágazó pontjelzés a Szurdok-tetõ oldalában vízszintesen folytatódik, széles erdei sétánnyá alakulva. 10 perc után megjelenik a kör alakú Apor-bástya (701 m magasságban). Az Apor-bástyától az út elõször jobbra, majd balra kanyarodik, így kerülve ki egy idõszakos patakocska forrását. A többnyire száraz, erõsen lejtõ völgyön ösvény fut le a fürdõtelepre, a Csukás Szálló mellé. Az Apor-bástyától 15- 20 percjárásra egy kis tisztás következik két paddal. Innen tovább haladva nyugatra, 100 m után megérkezünk a Ludmilla-kilátóra (725 m). A fenyõk zöldjébõl kivillan az Olt, valamint a Csukás Szálló markáns épülete. A szemben lévõ Nagy- Piliske és Sólyomkõ szinte karnyújtásnyi közelben van. Visszafelé széles úton ereszkedünk alá a fürdõtelepre.

Az út egy tág kanyart ír le jobbra, és a Csukás vendéglõ közelében érkezik vissza az Akarat utcába, majd az Olt Szállóhoz.

Igazolás Térkép 2D Térkép 3D


Hozzászollások

Nincs hozzászollás. Legyen Ön az első aki hozzászól !

Minden vélemény számít

Név (kötelező)
E-mail (kötelező, nem publikus)
Üzenet (kötelező)

Megkérjük másolja be a fent látható biztonsági kódot (kötelező).

Időjárás


Kalendárium