Események

Fiatalok a természetért.

Dátum: szep 04, 2014,

Folytatódik a Bear camp for the Junior Ranger in Cheile Bicazului–Hãºmaº National Parc/Fiatal Természetõrök “Ursus arctos„ felkészítõje elnevezésû pályázat, véget ért a Junior Ranger tipusú képzés és felkészítõ, megtörtént a balanbányai Medve Visszavadító Központ látogatása is.

A Természet Értékeinek Megõrzéséért Egyesület (Asociaþia pentru Conservarea Valorilor Naturi) által partnerségben a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Parkkal kivitelezésre kerülõ pályázat, amelyet a Polgár-Társ Alapítvány és MOL Románia 2014-es Zöldövezet programja, Védett területek- komponens keretében társfinanszíroz, lehetõséget adott 12 természetszeretõ fiatalnak közelebbrõl megismerni egy négynapos felkészítõn és az azt követõ egynapos kiránduláson az Ursus arctos, vagyis a barnamedve állatfajt, a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Park értékeit és a Nemzeti Parkban betartandó szabályokat.

A fenti pályázat egyik fõ témája a barnamedve mint fajnak a megismerése, az ember-medve konfliktusok megelõzése a megfelelõ természetjárás elsajátítása által, célja a biológiai sokféleség (biodiverzitás) megismerése, megõrzése, és a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Park népszerûsítése, fiatalok és a helyi közösségek bevonásával. A program következõ tevékenysége egy kiadvány elkeszítése lesz. A kiadvány a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Parkról és a partner balánbányai egyesület barnamedvékkel kapcsolatos sokéves tapasztalatairól fog információkat szolgáltatni. Az említett egyesület müködteti már több mint egy évtizede a pályázat tevékenységeként meglátogatott balanbányai Medve Visszavadító Központot is.

Térkép 2D Térkép 3D


Hozzászollások

Nincs hozzászollás. Legyen Ön az első aki hozzászól !

Minden vélemény számít

Név (kötelező)
E-mail (kötelező, nem publikus)
Üzenet (kötelező)

Megkérjük másolja be a fent látható biztonsági kódot (kötelező).

Időjárás


Kalendárium