E-trasee

Lacul Roșu – Cheile BicazuluiPornim din centrul staþiunii, de lângã magazinul mixt pe traseul care reprezintã o plimbare uºoarã în toate anotimpurile. Trecem DN 12/C ºi pe lângã singurul bloc de locuinþe din staþiune intrãm pe drumul forestier Bicãjel. Acesta din urmã corespunde în mare parte cu vechiul drum al Surducului. Dupã un urcuº moderat de 800 m ajungem în spatele vilei Raza Soarelui, de unde avem o vedere frumoasã spre stâncile din Suhardul Mic, Grãdina Zânelor, peretele sudic ºi sud-estic din Fãgetul Ciucului. De aici se vede și pârtia de schi Raza soarelui. În curând ajungem în ºaua Piatra Roºie, la Biserica Ortodoxã Sfântu Ioan Botezãtorul construitã de curând.

. Pânã în acest punct marcajele triunghi galben, linie galbenã ºi triunghi roºu, adicã traseele nr. 8., 5. ºi 12. mergeau împreunã. La capãtul pârtiei de schi marcajul triunghi roºu îºi continuã drumul spre sud-est, spre dreapta, marcajul linie galbenã îºi continuã drumul împreunã cu triunghiul galben. Dupã ºa intrãm în zona cãtunului Bicãjel. În fața noastrã se înalțã Piatra Suhardul-Mic. Coborâm 700 m, deja fiind pe teritoriul judeþului Neamþ pânã la primul viraj important al drumului. Aici cele douã trasee se despart, marcajul linie galbenã coboarã drept înainte pe aproape impracticabilul Drum al Surducului în valea Bicazului Mic, marcajul triunghi galben coteºte spre stânga, pe Drumul Vãrarilor spre nord. Continuãm drumul pe versantul estic al Fãgetului Ciucului, pe marginea Poienii Florilor.

Mai avem 650 m pânã la ªaua Þifra. De aici putem urca pe o potecã fãrã marcaj la punctul de belvedere al Pietrei Maria. Poiana se terminã în curând ºi drumul intrã în pãdure ºi ajunge sub peretele vestic al Pietrei Maria sub traseele de alpinism "Ficsúr" ºi "Derby-ul '67". Aici drumul este închis de cãderile de stâncã, care însã nu au afectat din fericire traseele de alpinism din zonã. De aici avem de coborât 15 minute pânã la DN 12/C pe care ajungem între Poarta de Piatrã ºi "Serpentinele Mici". De pe drumul național putem admira Piatra Altarului și putem ajunge la punctele de pornire ale traseelor nr. 16, 17 și 7. Distanþa pânã la staþiunea Lacul Roºu este de numai 3 km.

Certificat Hartă 2D Hartă 3D


Comentarii

Nu sunt comentarii. Fiţi Dvs. primul care comentează !

Orice părere contează

Nume (obligatoriu)
E-mail (obligatoriu, nu este public)
Mesaj (obligatoriu)

Vă rugăm să copiaţi codul de securitate de mai sus (obligatoriu).

Meteo


Calendar