E-trasee

LicașAcest traseu pornește de asemenea din mijlocul stațiunii, din nodul touristic al acesteia. Pânã la capãtul Lacului Roșu dinspre Pârâul Suhard marcajele cruce roșie și cruce albastrã, care duce spre Vârful Licaș, merg împreunã. De la capãtul lacului continuãm traseul pe drumul forestier aflat în valea pârâului Suhard. Trecem pe lângã clãdirea aflatã în proprietatea fondului silvic și mai parcurgem 1 km pe acest drum. Pânã la acest punct drumul poate fi practicat și cu mașina, dupã care este greu de parcurs, trece dealungul albiei pârâului.

Dupã un urcuº de 500 m valea se lãrgeºte și apare drumul de țarã. Ajungem pe o poianã prin care pârâul trece printr-un teren mlãºtinos, dupã care ajungem la izvoarele Pârâului Suhard situate la o altitudine de 1205 m. Aceastã zonã este înconjuratã de partea de nord-vest al Vârfului Suhardul-Mare și de Vârful Licaș. Ajungem în curând la izvoarele pârâului de unde marcajul turistic continuã spre vest pe o potecã vânãtoreascã. Ajungem în ªaua Licaº (1461 m) pe o porțiune deschisã ºi trecem pe lângã o stânã (atenție la câini!). Marcajul o ia spre nord-vest ºi urcã pe Vârful Piatra Licaº (1675 m). În condiții de vizibilitate bunã putem observa de aici: Vârfurile Vithovoș, Higheș, Fügés, Cupaș, Ghilcoș și Ciofronca, precum și Hãșmașul Negru, Hãșmașul Mare, Munții Giurgeului, Ghiurghiului, Bistriței, Cãlimani, Tarcãu și Ceahlãu. La numai 200 m nord-est de vârf se gãseºte, la altitudinea 1650 m, peºtera verticalã Licaș - singura cunoscutã în zonã (formațiune carsticã).

De pe Vârful Licaș putem ajunge prin Șaua Niergheș la Vârful Pângãraș dealungul traseului marcat cu punct albastru, dacã nu dorim sã ne întoarcem încã în stațiune.

Certificat Hartă 2D Hartă 3D


Comentarii

Nu sunt comentarii. Fiţi Dvs. primul care comentează !

Orice părere contează

Nume (obligatoriu)
E-mail (obligatoriu, nu este public)
Mesaj (obligatoriu)

Vă rugăm să copiaţi codul de securitate de mai sus (obligatoriu).

Meteo


Calendar