E-trasee

Împrejurimea Lacului Roșu

Comentarii: 38

Începem traseul din apropierea Restaurantului Lacul Roșu, de lângã magazinul mixt. Acest loc este considerat nodul touristic al stațiunii. În spatele Motelului Lacul Roșu întâlnim o potecã bãtãtuitã care ne duce în pãdure; acesta este singura pantã din traseu. Dupã circa 250 m de urcat ajungem la Balconul de Piatrã.

Punctul de belvedere Piatra Ghilcoș

Comentarii: 28

Pornim din centrul staþiunii pe drumul forestier Bicãjel pe lângã pârtia de schi Raza Soarelui. Cele trei marcaje (linie galbenã, triunghi galben și triunghi roșu) ne conduc împreunã pânã la capãtul superior al pârtiei de schi și pânã la biserica ortodoxã construitã de curând. Înainte ca drumul sã ajungã în ºaua Piatra Roºie, un drum aproape impracticabil, pietros urcã spre dreapta foarte abrupt, pe care continuã marcajul triunghi roºu.

Izvorul Ghilcoș, Punctul de belvedere Piatra Ghilcoș

Comentarii: 63

Ultimele sute de metri ale traseului sunt destul de abrupte și cu vegetație densã, însã ajungând pe creastã ne întâmpinã o priveliște minunatã, putem admira Lacul Roșu de la o altitudine de 400 m. La punctul de belvedere întâlnim traseul marcat cu triunghi roșu prin care putem ajunge în stațiunea Lacul Roșu.

Lacul Roșu – Cheile Bicazului

Comentarii: 8

Pornim din centrul staþiunii, de lângã magazinul mixt pe traseul care reprezintã o plimbare uºoarã în toate anotimpurile. Trecem DN 12/C ºi pe lângã singurul bloc de locuinþe din staþiune intrãm pe drumul forestier Bicãjel.

Licaș

Comentarii: 5

Acest traseu pornește de asemenea din mijlocul stațiunii, din nodul touristic al acesteia. Pânã la capãtul Lacului Roșu dinspre Pârâul Suhard marcajele cruce roșie și cruce albastrã, care duce spre Vârful Licaș, merg împreunã. De la capãtul lacului continuãm traseul pe drumul forestier aflat în valea pârâului Suhard.

Meteo


Calendar