E-trasee

Vârful Tãtaru – Hãșmașul MareDe pe Piatra Danțuraș traseul marcat cu linie roșie coboarã pânã la Poiana Albã. De aici ajungem pânã la intersecția traseelor din Poiana Albã, de unde putem continua drumul pe trei trasee: pe traseul marcat cu linie albastrã ajungem prin Pârâul Oii la Lacul Roșu, pe traseul marcat cu punct albastru trecem prin Poienele Tausor și Paleu, și ajungem la Lacul Roșu, iar dealungul traseului marcat cu linie roșie ajungem pânã la Pasul Pângãraț, trecând prin Munții Hãșmașul Mare. Dupã circa 1 km ajungem la Șaua mlãștinoasã La Tunzerie. De  aici continuãm sã urcãm pânã la Ciofronca, de unde ajungem pe DJ 125. Dupã o coborâre de circa 1,5 km ajungem la Poiana Calului, de unde continuãm drumul pânã la Șaua Mediaș. De aici pornește și traseul marcat cu cruce roșie, care trece prin locul denumit Covacipeter, Saraturii, capul Higheș, Hãșmașul Negru și pe care putem ajunge pânã în circa 6 ore la Izvorul Mureșului.Coborâm mai departe spre Șaua Lóduj, dupã care ajungem la Pasul Pângãraț. Aici gãsim o parcare și stație de autobuz. De aici continuãm drumul spre nord pe DJ 125, pe vechiul drum Lapos. În condiții meteo favorabile poate fi practicat și cu autoturism pânã la Poiana Vinkli. Traseele marcate cu linie albastrã și linie roșie merg împreunã pãnã la Șaua Deselat.
Dupã ce urcãm timp de jumãtate de orã, ajungem la stâna Buturuga Mesteacãnului și Vârful Muntelui Mic. Dupã câteva minute trecem pe lângã mai multe izvoare, unde putem sã ne alimentãm. De la Pasul Pângãraț pânã la intersecția mai multor trasee din Șaua Deselat parcurgem un traseu de circa o orã. De aici putem alege dintre trei trasee: traseul marcat cu linie albastrã duce pânã la Poiana Vinkli, traseul marcat cu linie roșie duce pânã la vârful Munților Giurgeului prin vârful Deselat, iar traseul caretrece prin Pasul Țengheller prin Muntele Nagy-Közrez duce înspre Pasul Borsec.
Cei care aleg traseul marcat cu cruce galbenã ajung la Hagota. Dacã ne îndreptãm spre stânga din Pasul Nyerges, la poalele Vârfului Deselat ajungem la o intersecție a traseelor marcatã cu linie roșie, care duce spre Vârful Prisca și apoi spre Gheorgheni. 
Certificat Hartă 2D Hartă 3D


Comentarii

Nu sunt comentarii. Fiţi Dvs. primul care comentează !

Orice părere contează

Nume (obligatoriu)
E-mail (obligatoriu, nu este public)
Mesaj (obligatoriu)

Vă rugăm să copiaţi codul de securitate de mai sus (obligatoriu).

Meteo


Calendar