Evenimente

Tabãrã de inițiere în speologie în Cheile-Vârghiºului.

Data: 03 sep 2014,

Acest proiect este continuarea proiectului din anul 2013, finanþat de C.J. Harghita cu titlul ”Liliecii Þinutului Secuiesc” organizat de Asociația Gyilkosto Adventure în Cheile-Vârghiºului.

În cadrul acestui proiect vom organiza un stagiu de iniþiere în speologie în forma unei tabere la Cabana ªugãu. Elevii vor fi selectaþi din instituþiile de invãþãmint din Depresiunea Giurgeului din clasele V- XII, în baza rezultatelor obþinute la învãþãmânt în domeniul biologiei ºi a geografiei. Elevii vor fi însoþiþi de membrii Asociaþiei Gyilkosto Adventure ºi al Asociaþiei pentru Protecþia Liliecilor din Romãnia.

Scopul principal al proiectului este de a educa ºi a conºtientiza grupurile de tineret asupra importanþei ariilor portejate, a habitatelor naturale sãlbatice. Mai amãnunþit a coloniilor de lilieci ºi a tipurilor de habitate a lor, a vulnerabilitãþii mediului subteran speologic, a riscurilor de degradare a acestora, a riscurilor de accidente ºi dificultãþii de salvare din mediul subteran speologic.

Pornind din faptul cã situl sus amintit ºi peºtera ªugãu împreunã sunt atracþii turistice importante al Þinutului Secuiesc care are anual vizitari din toatã Europa într- un numãr între 2500- 3500 vizitatori. Din punct de vedere didactic reprezintã un exemplu strategic pentru grupurile de ºcolari ºi studenþi în domeniul geografiei ºi biologiei iar din punct de vedere chiropterologic reprezintã un habitat foarte variat ºi  important de lilieci cu zece specii de lilieci identificate pînã în prezent,  proiectul va avea un careacter de nivel judeþean.

Sursã: Asociația Gyilkosto Adventure


Hartă 2D Hartă 3D


Comentarii

Nu sunt comentarii. Fiţi Dvs. primul care comentează !

Orice părere contează

Nume (obligatoriu)
E-mail (obligatoriu, nu este public)
Mesaj (obligatoriu)

Vă rugăm să copiaţi codul de securitate de mai sus (obligatoriu).

Meteo


Calendar